Chiropraxie Lambrecht focust niet alleen op symptoombestrijding, maar ook op het begrijpen van de diepere oorzaken van klachten.

Houdings- en gang analyse

Tijdens een eerste consult starten we met een vraagstelling over uw specifieke klachten en fysieke gezondheid nadien voeren we diverse lichamelijke onderzoeken uit, waaronder houdings- en ganganalyses, wervelkolom screenings en biomechanische evaluaties. Deze helpen ons om oorzakelijk te behandelen om zowel het verlichten van klachten als het bevorderen van langdurige gezondheid en vitaliteit.

Een slechte houding kan leiden tot overbelasting van het bewegingsstelsel, wat op zijn beurt kan resulteren in ontstekingen en pijn. Als ervaren chiropractoren begrijpen we het belang van een goede houding voor de algehele gezondheid van het lichaam. Daarom voeren we uitgebreide analyses uit om te beoordelen hoe jouw houding en bewegingspatronen je welzijn beïnvloeden. Tijdens het consult onderzoeken we je houding terwijl je staat en observeren we hoe je loopt om functionele problemen in je looppatroon te identificeren. Deze grondige beoordeling stelt ons in staat om de onderliggende oorzaken van jouw klachten te begrijpen en doelgericht te behandelen om pijn te verlichten en functionaliteit te verbeteren.

Spierkracht en gewrichtstesten

Bij een spiertest wordt de functie van een afzonderlijke spier bekeken door het geven van weerstand: zo’n spier kan in verschillende situaties sterk of zwak zijn. Dit kan  de chiropractor aanwijzingen geven voor de oorzaak van een lichamelijke verstoring.

Er wordt onder andere gecontroleerd of u een functioneel beenlengte verschil hebt, meestal veroorzaakt door stijfheid of spierzwakte rond het bekken, enkels en voeten.

Chiropraxie Lambrecht

Wervelkolomscreening

De chiropractor onderzoekt nauwkeurig de beweeglijkheid en soepelheid van de wervelkolom en alle gewrichten die met de klachten te maken kunnen hebben. Chiropraxie benadrukt de nauwe interactie tussen het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat, met bijzondere aandacht voor de rol van de wervelkolom in de algemene gezondheid. 

Core spieren echografische controle

Je hebt er wellicht al iets over gehoord, gelezen of oefeningen voor gedaan. 

Core stability is je romp stabiliteit. Dit omvat meer dan enkel je buikspieren. Maar ook je nek, rug en bilspieren, bekkenbodem, middenrif. Bewegingsexperten ontdekten dat de spieren in je romp een belangrijke rol spelen bij al je bewegingen. Die kern zorgt ervoor dat je lichaam stabiel blijft. Een correct gebruik van je spieren zorgt ervoor

  • dat je je ledematen goed beweegt (zonder te compenseren met je wervelkolom);
  • dat je rotatiebewegingen (dat zijn draaibewegingen) onder controle hebt; en
  • dat je vanaf de grond kracht kunt produceren en overbrengen.

In de praktijk kijken we samen met u indien aangewezen, via echografie naar de omvang van uw corespieren en leren we u ze correct aanspannen.